Saját autómosón gondolkodik, de nem tudja, melyik terméket válassza? Az egyik érdekes lehetőség a portálos mosósor. Ez a fajta autómosó személygépkocsikhoz és egy kicsit nagyobb változatban teherautókhoz egyaránt alkalmas. Milyen sajátosságai vannak a portálmosó vonalnak, és miben különbözik például az alagútmosótól?

portálová mycí linka

Portál, alagút vagy speciális – mi a különbség az autómosók között?

Az önkiszolgáló mosogatógépeket leszámítva a következő lehetőségekkel találkozhat saját projektjének kiválasztásakor:

  • kefés portálos mosogatógép,
  • portál érintésmentes mosogatógép,
  • alagútmosó,
  • speciális alátétek, például teherautókhoz.

Pontosan hogyan működnek, és mik a fő különbségek közöttük?

Hogyan működik a klasszikus portálmosó zsinór

Egy normál portálmosó egy mosási ciklus alatt egy járművet moshat. Az autó könnyű navigációval és sínek segítségével kerül a portál alá. Maga a mosási ciklus alatt az autó egy helyben áll, és egy portál kefékkel (vízszintes, függőleges, valamint a kerekek és az alváz mosására szolgáló kefék) mozog körülötte. Ez a típusú mosógép akár 3 féle gyantázást, ozmotikus vizes öblítést, habmosást és természetesen szárítást is kínál a vezetőknek.

A legtöbb mosogatógépben csak egy portál van felszerelve (azonban két portálos mosósor felszerelése is lehetséges). Ezen a mosószerkezeten megtalálható az összes mosóalkatrész: kefék, vízsugár, mosószer, szárítóventilátor stb.

Az előmosást, gyantázást, samponozást és egyéb lehetőségeket a sofőr előre kiválaszthatja igényei szerint.

portálová mycí linka

Érintkezés nélküli portálmosósor – hasonló elv, más kialakítás

Az érintés nélküli portálos mosogatógép lényegében ugyanúgy működik. A legfontosabb különbség, hogy mosószerkezetében (portálján) nincsenek kefék. Ehelyett a mosógép oldalsó és vízszintes mechanizmusából kifolyó magas víznyomással tisztítja az autókat.

Érdekesség a Pulse HP mosósorok, amelyek kefe használata nélkül is forró vízzel mosnak.

Érintés nélküli portálmosogatógépre gondol? Az Automax-Group.com a Degama, Lavaggi és MIX S.r.l mosogatógépek kizárólagos szállítója.

Az alagút alátétek különösen frekventált területeken használhatók

Az autómosás másik fajtája az alagútmosó, amely a portálos autómosókkal ellentétben több autót is moshat. Az alagút autómosó óránként akár 60 járművet is képes kezelni, ezért kiválóan alkalmas nagyon forgalmas helyekre.

Az alagút autómosóban a portálos kocsikkal ellentétben az autók futószalagon mozognak, amely az összes tisztítási zónán keresztül viszi az autót.

Ez egy nagyon hatékony rendszer, nagyobb helyigénnyel.

Milyen autómosót válasszunk teherautók számára?

A teherautó-mosók is hasonlóan oszlanak meg. A kamionmosó legnagyobb tulajdonsága a mérete. Maga a kamionmosó területnek legalább 25 méter hosszúnak és 5,5 méter magasnak kell lennie.

A kamionmosók leggyakrabban az érintésmentes mosást kombinálják az álló LIP keretekkel a kézi mosással. Nagyon gyakran használják a kefemosó vonalakat is, ismét kézi mosással kombinálva.

Saját autómosót tervez, és további információkra vágyik? Forduljon szakembereinkhez, akik az Ön igényeinek megfelelő megoldást javasolnak.