Biztonságos üzleti tervet keres, amelyben „megtakaríthatja” a pénzét, befektetése meglehetősen biztos megtérülése mellett? A megoldás egy mosóközpont építése lehet. Az optimális választás az érintésmentes mosogatógép, amely működése során minimális aktív részvételt igényel a befektetőtől. Mennyibe kerül egy érintésmentes mosogatógép, és mennyi idő alatt fizeti vissza a befektetett pénzét?

Bezkontaktní myčka návratnost

Mennyibe kerül egy érintésmentes mosogatógép, és milyen tényezők befolyásolják a befektetés megtérülését?

Maga az önkiszolgáló doboz ára nagyon egyedi, maga a technológia 500 ezer körül mozog. mosódobozra, építést, földi rész kiépítését és mosóközpont tartozékait tartalmazó beruházás esetén az ár reálisan 1,5-2 millió CZK körül mozog. A verseny gyakran alacsonyabb árat kínál, de nem tartalmaz olyan fontos alkatrészeket, amelyeket egyetlen mosogatógép sem nélkülözhet.

Érintésmentes mosogatógépeink ára – a többitől eltérően – a dobozon kívül a következőket is tartalmazza:

  • padlók,
  • Építkezés,
  • és földalatti tartályok.

Egy másik fontos dolog, amelyet figyelembe kell venni a ROI kiszámításakor, az üzemelni kívánt dobozok száma. Az építési költségek fokozatosan csökkennek a több dobozzal.

A legnagyobb kiadást azonban nem maguk a mosódobozok jelentik, hanem egy megfelelő telek.

A lehető legjobb befektetés megtérülése érdekében a benzinkút közelében vagy lakóövezet közelében lévő telek az optimális. Az érintés nélküli mosogatógép legnagyobb bevételére a lakótelepeken vagy azokon a helyeken számíthat, ahol az emberek munkahely és otthon között utaznak.

Az elhelyezkedés mellett fontos a telek megfelelő területe és a közműhálózatokhoz való csatlakozás lehetősége is. A megfelelő hely kiválasztásáról a Mit kell tudni az önkiszolgáló dobozok építése előtt című cikkben.

Bezkontaktní myčka návratnost

Mikor kezd megtérülni az érintésmentes mosogatógépbe való befektetése?

A klasszikus háromdobozos önkiszolgáló mosogatógépek átlagos megtérülése körülbelül 5 év. Optimális földterület esetén a befektetett pénz akár 3 év múlva is megtérülhet.

Az érintés nélküli mosogatógépek másik előnye a minimális alkalmazotti igény. Általában egy személy elegendő a fenntartásukhoz. Ezért ez egy optimális befektetés minimális gonddal.

Bezkontaktní myčka návratnost