Manapság a benzinkutak tulajdonosai új utakat keresnek az eladások növelésére és ügyfeleik kiszolgálásának javítására. Mindkét cél elérésének egyik hatékony módja egy mosóközpont telepítése közvetlenül a benzinkút mellett. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a legfontosabb okokat, amelyek miatt vonzó egy ilyen befektetés, és miért érdemes megfontolni.

  1. Könnyű integráció és alacsonyabb kezdeti költségek

Az autómosó benzinkút környezetbe integrálása lényegesen egyszerűbb és logisztikailag és infrastrukturálisan gazdaságosabb, mint egy „zöldmezőn” történő projekt indítása A már meglévő bekötőutaknak és közműhálózatoknak köszönhetően autómosó építhető gyorsabban és alacsonyabb befektetéssel, ami lehetővé teszi az állomástulajdonosok számára a befektetett alapok gyorsabb megtérülését.

  1. Szolgáltatási kör bővítése: Önkiszolgáló, illetve automata autómosók

A szolgáltatások szempontjából hatékony önkiszolgáló mosódobozokat és automata mosósorokat egyaránt kínálni a vásárlóknak. Az önkiszolgáló autómosó dobozokat értékelni fogják azok az ügyfelek, akik a sebességet részesítik előnyben, és aggódnak a jármű esetleges sérülései miatt, ami természetesen csak mítosz. Másrészt az automata mosóvezetékek kényelmet és magasabb mosási minőséget kínálnak. A szolgáltatások ezen kombinációja lehetővé teszi az ügyfelek szélesebb körének elérését, és ezáltal a jövedelmezőség növelését.

  1. A vásárlói hűség növelése

A mosási szolgáltatásokhoz kapcsolódó hűségprogramok és bónuszok felajánlásával növelheti ügyfelei hűségét. Például kínáljon kedvezményeket az üzemanyagra bizonyos számú autómosás után, vagy különleges akciókat kínáljon törzsvásárlóinak. Ezek a kezdeményezések nemcsak az ügyfélkapcsolatokat erősítik, hanem arra is ösztönzik őket, hogy a verseny rovására gyakrabban látogassák meg állomásukat.

  1. Az eladások kimutatható növekedése

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy benzinkúthoz autómosót építenek be, az jelentős forgalomnövekedést jelenthet. 2018 óta, amikor a čerpačkai kongresszuson kollégánk az eladások 15%-os növeléséről beszélt, ez az arány egyes állomásokon 20%-ra nőtt. A mosási szolgáltatásokba való befektetés így nemcsak a kínálat bővítésének és a szolgáltatások javításának egyik módja, hanem a jövedelmezőség növelésének hatékony stratégiája is.

Ha benzinkút szolgáltatásainak bővítésén gondolkodik, az autómosó telepítése számos előnnyel jár, a kezdeti költségek csökkenésétől a megnövekedett vásárlói hűségig és eladásokig. Függetlenül attól, hogy önkiszolgáló rendszert, automata autómosót vagy a kettő kombinációját választja, ez egy olyan befektetés, amely nagymértékben javíthatja benzinkút-üzletét. Ha tanácsra van szüksége a helyzetének legmegfelelőbb megoldás kiválasztásához, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, mi mindent elmagyarázunk, amire szükség lesz, és segítünk tervei megvalósításában és új szolgáltatása bevételének maximalizálásában.